Sri Lanka Vakantie

Sri Lanka is zich langzaam maar zeker op de kaart aan het zetten als vakantieland. En dat is niet voor niets! De jarenlange oorlog in het noorden van het land is voorbij. Het land is veilig voor reizigers en klaar om geëxploreerd te worden. Het meest bijzondere en aantrekkelijke aan Sri Lanka is dat het op een klein en makkelijk bereisbaar eiland een enorme diversiteit aan activiteiten, bezienswaardigheden, cultuur, geschiedenis, natuur en stranden te bieden heeft.

Een Sri Lanka vakantie heeft echt voor ieder wat wils te bieden. De cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen bij tempels en ruïnes van meer dan 2000 jaar oud. Velen zijn nog in gebruik en de kans om toeschouwer te zijn van boeddhistische rituelen en vieringen is daardoor erg groot. Voor cultuur bezoek je centraal Sri Lanka waar de ”ancient cities” zich bevinden. Vanuit Kandy kun je alle de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken d.m.v. dagtripjes.  De actievelingen kunnen lekker gaan wandelen in de bergen en de theeplantages bezoeken. Ella is het bergdorpje dat het populairste is onder de reizigers. Een prachtige plek waar je de mooiste uitstapjes kunt maken. Een ritje met de trein en een bezoek aan een theefabriek mogen bij een bezoekje aan de bergen niet ontbreken. De natuurliefhebbers kunnen met hun verrekijker in de aanslag terecht in een van de national parks. De enorme diversiteit aan wildlife ontdek je tijdens een jeepsafari. De (onder)waterliefhebbers kunnen duiken naar een van de scheepswrakken aan de zuidkust of zwaaien naar een paar rifhaaien tijdens een snorkelrondje om pigeon island. En dan zijn er natuurlijk nog de zonaanbidders die juist even niks willen op vakantie. Een Sri Lanka vakantie heeft hen vele mooie stranden met wuivende palmbomen te bieden.

Is een Sri Lanka vakantie iets voor mij?

In Sri Lanka staat het toerisme nog in de kinderschoenen, maar wordt in snel tempo steeds populairder. Daarom is het nu de beste tijd om dit prachtige eiland te ontdekken! Geen massatoerisme zoals in Zuidoost Azië en geen chaos en hectiek zoals in India. De sfeer op het eiland is heel ontspannen en de bevolking is ontzettend hartelijk. Met elk budget kun je terecht op Sri Lanka. Voor backpackers met een klein budget biedt het eiland veel betaalbare guesthouses. Dit zijn vaak gemoedelijke familiebedrijfjes. Liefhebbers van wat meer comfort, kunnen terecht in de luxere hotels en resorts.

Welke type Sri Lanka vakantie past het best bij jou?

Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek Comfort 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Highlights van Sri Lanka 19 dagen
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreizen Arke (10 tot 22 dagen)
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Single Reis Sri Lanka – Highlights van het oude Ceylon 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Hotel Mount Lavinia 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Tangerine Beach Hotel 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country