negombo2Negombo 

Negombo is een bescheiden badplaats en van oorsprong een echt vissersdorpje. Veel reizigers sluiten hun Sri Lanka vakantie af met een paar dagen luieren aan het strand in Negombo. Dit vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het ‘Bandaranaike International Airport’. Negombo is een stuk rustiger en gemoedelijker dan het drukke Colombo. Ideaal dus om lekker tot rust te komen voor of na een lange reis. Het is dan vaak ook een bestemming die met name wordt bezocht om te genieten in een mooi resort. Een echte aanrader is het luxe Jetwing, dat meerdere hotels heeft in Sri Lanka en alleen al in Negombo 3 verschillende hotels heeft. Heerlijk om in luxe na te genieten van een mooie trip voordat je terug vliegt naar Nederland of om juist helemaal ontspannen te beginnen aan jouw mooie reis! Het mooiste hotel is het Jetwing Lagoon Resort. Wij hebben er een nacht geslapen voor €135,- en o.a. genoten van een fantastisch ontbijt en mega groot zwembad!

Negombo is een tijd in handen van Nederland geweest. Dit is niet alleen te zien aan de reünies van het ‘Dutch Fort’ (1687) dat aan de kustlijn staat. De Nederlanders konden het ook niet laten om grachten aan te leggen. In totaal zo’n 120 km in alle richtingen vanuit Negombo. Het is zeer de moeite waard om een fiets te huren en de kleine paadjes langs de kanalen te verkennen.negombo4

Een echte aanrader in Negombo is de vismarkt. Elke dag varen de traditionele vissersbootjes met hun vierkante, bruine zuilen uit. Het is een prachtig gezicht om deze terug te zien komen. Vervolgens wordt de vangst op de vismarkt verkocht. Je kunt zien hoe de vis aan land wordt gebracht, uit de netten wordt gehaald, te drogen wordt gelegd, en gepekeld wordt. De hoeveelheid vis en de bedrijvigheid is indrukwekkend.  Als er een bootje het land opgetrokken moet worden, dan ben je zelfs als langslopende toerist niet veilig. Er wordt van je verwacht dat je even mee de handjes uit de mouwen steekt en de boot het strand op sleept!

Na een bezoekje aan de vismarkt loont het de moeite om het wijkje dat aan de vismarkt ligt in te lopen. Hier vind je geen hotels of resorts, maar het ‘echte’ leven van Negombo. Verdwaal lekker in dit wijkje, en kom op plaatsen waar weinig toeristen komen. Kijk door de raampjes van de werkplaatsen, in de kleine tuintjes waar kinderen spelen en merk hoe lief en gastvrij de lokale bevolking is.


Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek Comfort 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Highlights van Sri Lanka 19 dagen
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreizen Arke (10 tot 22 dagen)
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Single Reis Sri Lanka – Highlights van het oude Ceylon 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Hotel Mount Lavinia 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Tangerine Beach Hotel 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country