Colombocolombo2

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en veel toeristen beginnen of eindigen hun reis met een bezoekje aan deze de stad. Colombo ligt namelijk vlakbij het enige internationale vliegveld ‘Bandaranaike International Airport’ van het eiland.

De stad is volop in ontwikkeling en wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen. De koloniale geschiedenis van de stad is nog op vele plekken te zien. Door de grote haven en de strategische positie langs de Oost-West zee handelsroutes, werd Colombo 2000 jaar geleden bekend bij de oude handelaren.

De naam ‘ Colombo’ werd in 1505 voor het eerst geïntroduceerd door de Portugezen. Er wordt gesuggereerd dat deze naam is afgeleid van de klassieke Singalese naam Kolon Thtoa, wat ‘Haven aan de rivier Kelani’ betekent. Een andere mogelijkheid is dat de naam is afgeleid van de Singalese naam Kola-amba-Thota. Dit betekent letterlijk vertaald ‘Haven met groene mangobomen’.

Halverwege de 17e eeuw namen de Nederlanders Colombo in bezit. In de omgeving legden zij kaneelplantages aan, ook wel de ‘ Cinnamon Gardens’ genoemd. In 1815 namen de Britten de macht over. Vanaf die periode begon Colombo zich te ontwikkelen tot echte stad. Vanaf 1948 is Colombo onafhankelijk.

De stad heeft dus een erg rijke koloniale geschiedenis en veel van de erfenissen van deze periode zijn nog zeer goed in tact. Ook wordt er hard gewerkt aan renovaties in de stad. Zo is het ‘Old Dutch Hospital’ onlangs gerenoveerd en een van de hoogtepunten in de koloniale wijk Fort. Dit oude ziekenhuis uit het begin van de 17e eeuw biedt inmiddels onderdak aan tal van leuke restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes.

Colombo heeft meer te bieden dan cultuur en geschieden. Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Colombo. De wijk Pettah is de meest multiculturele plek van heel het eiland. Het is dus niet toevallig dat je hier allerlei soorten markten vindt waar de stadsbewoners hun boodschappen komen doen. De bijbehorende bedrijvigheid en chaos maakt een bezoekje aan de markten een unieke ervaring. Naast de lokale markten komen in Colombo ook steeds meer chique boetiekjes van nieuwe designers, stijlvolle galeries en een modern winkelcentrum. Ideaal voor als je nog wat uurtjes over hebt voordat je vliegtuig vertrekt, en je nog geen souvenirtjes voor het thuisfront ingeslagen hebt!


Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Individuele Rondreis Sri Lanka Klassiek Comfort 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Highlights van Sri Lanka 19 dagen
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreis Sri Lanka Klassiek 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Rondreizen Arke (10 tot 22 dagen)
Centraal, De Oostkust, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Single Reis Sri Lanka – Highlights van het oude Ceylon 17 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Hotel Mount Lavinia 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country
Sri Lanka Klassiek + Tangerine Beach Hotel 24 dagen
Centraal, De Westkust, De Zuidkust, Hill Country